Gdje kupiti iPhone 14 i koja je najniža cijena?

Apple je 06.09.2022. predstavio četiri nova iPhone modela:

Model Veličina ekrana
iPhone 14 6.1 inča
iPhone 14 Plus 6.7 inča
iPhone 14 Pro 6.1 inča
iPhone 14 Pro Max 6.7 inča

Na Uhvati Popust možete pronaći ponudu iPhone 14 uređaja iz svih online prodavnica u Bosni i Hercegovini i uporediti cijene. Rezultate pretrage pogledajte ispod ovog teksta 👇 ili na vrhu stranice upišite traženi pojam.

iPhone 14 i iPhone 14 Plus

iPhone 14 i iPhone 14 Plus imaju dizajn kao i prošlogodišnji modeli. Jedina razlika je u tome što je prošlogodišnji "Mini" sada zamijenio "Plus" model koji ima veći ekran dijagonale 6,7 inča.

Zarez (notch) u ekranu kod ova dva modela ostaje, kao i dvije kamere sa zadnje strane, od kojih je glavna kamera identična kao kod prošlogodišnjeg modela.

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro modeli se vizuelno razlikuju od prošlogodišnjih, a glavni detalj je ukidanje zareza (notch) na vrhu ekrana. Dolaze sa OLED ekranima dijagonale 6,1 i 6,7 inča i nevjerovatnim osvetljenjem do 2000 nita. Apple tvrdi da se radi o najnaprednijem ekranu na telefonu dosad napravljenom.

Osim toga, dolaze sa novim A16 Bionic čipom i 6 GB RAM memorije. Apple tvrdi da novi procesor donosi 40 posto bolje performanse "od onoga što konkurencija nudi".

Bitno je spomenuti da modeli namijenjeni za US tržište ne posjeduju slot za sim kartice, već se isključivo mora koristiti eSIM.

Česta pitanja

Koji iPhone kupiti u 2022 godini?

Odgovor zavisi od mnogo faktora. Ukoliko posjedujete prethodnu generaciju definitivno ne morate žuriti. Oni koji imaju starije modele mogu razmisliti o prodaji svog uređaja i doplati za iPhone 14.

Koliko košta iPhone 14?

Zavisno od modela i memorije cijena u ovom trenutku iznosi od 2170,00 KM do 4642,00 KM. Ispod ovog teksta možete izvršiti sortiranje po cijeni i provjeriti gdje je iPhone 14 najjeftiniji, odnosno najskuplji.

U kojim bojama dolazi iPhone 14?

  • Standardni modeli: Midnight, Starlight, Blue, Purple, [Product] Red
  • Pro modeli: Space Black, Gold, Silver, Deep Pruple

Koliko traje garancija za iPhone?

Svaki iPhone dolazi sa standardnom Appleovom garancijom u trajanju od jedne godine, koja obezbjeđuje besplatan popravak uređaja u slučaju kvara.

Gdje kupiti iPhone u Sarajevu?

Bez obzira gdje se nalazite iPhone možete kupiti i online, ali pri tome birajte pouzdane prodavače. Na Uhvati Popust imate ponudu domaćih web prodavnica od kojih možete poručiti Vaš novi iPhone.

iPhone 14 iPhone 14
iPhone 14 Plus iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max iPhone 14 Pro Max